OLYMPIAKOS

OLYMPIAKOS
Ιδρυθηκε το 1931, Πρωταθλητης 1967, 1969, 1971 ,Κυπελλουχος 1977

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Ο Λευκαρίτης δέχεται έντονες πιέσεις για να… εκτοπίσει τον Κουτσοκούμνη(Τα συμπερασματα δικα σας ως προσ την συμπεριφορα Κουτσοκουμνη προς εμας του μικρους)

Μόνο φήμες δεν αποτελούν τα όσα λέγονται περί ενδεχομένου εκλογικής αναμέτρησης για την προεδρία της ΚΟΠ. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο γνωστός στον χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου, Ντίνος Λευκαρίτης, δέχεται έντονες πιέσεις ώστε να κατέλθει στις εκλογές του Αυγούστου, ως ανθυποψήφιος του Κώστα Κουτσοκούμνη!

Υπάρχει ομάδα ανθρώπων, μάλιστα, που εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα δουλεύει εντατικά και προωθεί το όνομά του, πλασάροντάς τον ως τον καταλληλότερο για να αναλάβει το κορυφαίο διοικητικό πόστο στο χώρο του ποδοσφαίρου στο νησί μας.
Τα συγκεκριμένα άτομα έχουν κάνει επαφές με παράγοντες ποδοσφαιρικών συλλόγων με στόχο να εξασφαλίσουν στήριξη για την υποψηφιότητα του Ντίνου Λευκαρίτη, ώστε να πείσουν και τον ίδιο ότι έχει «ρεύμα», με απώτερο στόχο να πάρει την απόφαση και να δώσει την εκλογική «μάχη» με τον Κουτσοκούμνη.

Ο Φαντούσης
Είναι προφανές πως ένας από τους υποστηρικτές της «κίνησης Λευκαρίτη» είναι και ο Πανίκος Φαντούσης. Ο γνωστός παράγοντας της Ομοσπονδίας (βοηθός γενικός γραμματέας της ΚΟΠ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής) φέρεται να πιστεύει ότι ο Λευκαρίτης είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να κρατήσει τις ισορροπίες στο χώρο του ποδοσφαίρου και πως είναι ικανός να βάλει σε ένα πιο σωστό δρόμο το άθλημα.Άλλωστε, είναι γνωστή η κόντρα του Φαντούση με τον Κώστα Κουτσοκούμνη. Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, δεν διστάζει να αντιπολιτεύεται ακόμα και δημοσίως τον νυν πρόεδρο της ΚΟΠ. Θεωρεί πως ο τελευταίος δεν υπηρετεί επαρκώς το κυπριακό ποδόσφαιρο, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για τις προθέσεις του.
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα, με πιο πρόσφατο αυτό της παραίτησης του Φαντούση από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου της Σχολής Προπονητών Ποδοσφαίρου. Στη γραπτή του τοποθέτηση, μέσω της οποίας γνωστοποίησε την απόφασή του για αποχώρηση, άφησε σαφείς αιχμές κατά της ηγεσίας της ΚΟΠ. Την κατηγορούσε εμμέσως ότι αποφάσισε αυθαίρετα τη διοργάνωση σεμιναρίων για απόκτηση διπλωμάτων προπονητικής, προκειμένου να «βολέψει» συγκεκριμένα σωματεία και να αποκομίσει οφέλη ενόψει εκλογών...

Καθοριστική εβδομάδα
Ο Λευκαρίτης, όπως όλα δείχνουν, δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία της ΚΟΠ. Δεν θα συντηρούσε, άλλωστε, τις επαφές που γίνονται για προώθηση του ονόματός του. Δεν είναι, όμως, διατεθειμένος να κατέλθει ως υποψήφιος στις εκλογές για την προεδρία χωρίς ισχύ και να την πάθει όπως ο Κρις Γεωργιάδης (είχε αποσύρει την υποψηφιότητά του το 2009). Θέλει πρώτα να εξασφαλίσει διαβεβαιώσεις στήριξης.
Όπως πληροφορούμαστε, η τρέχουσα εβδομάδα θα είναι καθοριστική για τον Λευκαρίτη. Ο γνωστός επιχειρηματίας, θα περιμένει να δουν τι θα «βγάλουν» οι επαφές των ανθρώπων που τον προωθούν και στα μέσα του μήνα θα κάνει γνωστή την τελική του απόφαση.

Μεγάλα σωματεία...
Σύμφωνα με τα όσα βγαίνουν προς τα έξω, παραδοσιακά σωματεία που δεν τα είχαν και τόσο καλά με τον Κουτσοκούμνη, τάσσονται με τα... χίλια υπέρ της «κίνησης Λευκαρίτη». Ωστόσο, στην παρούσα φάση, είναι καλύτερα να μην βιάζεται κανένας για συμπεράσματα. Τα ίδια είχαμε ακούσει και το 2009. Τότε, κάποιοι προωθούσαν την υποψηφιότητα του Κρις Γεωργιάδη και μάλιστα έλεγαν ότι ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης είχε «γερή υπόθεση» για την προεδρία της ΚΟΠ. Επιχειρηματολογώντας, έλεγαν πως είχε στο πλευρό του την Ομόνοια και την ΑΕΛ και πρόσθεταν πως είναι σε θέση να νικήσει τον Κουτσοκούμνη. Όλα αυτά, στο τέλος αποδείχθηκαν φούμαρα, αφού ο Κρις έκανε πίσω (06/08/2009) μια μέρα πριν από τις εκλογές, βλέποντας ότι δεν είχε τη δύναμη να κοντράρει τον πρόεδρο της ΚΟΠ.

Προσπαθεί...
Η νυν ηγεσία της ΚΟΠ δεν πρέπει να παίρνει αψήφιστα τα όσα γίνονται. Για πολλούς, όλες οι αποφάσεις της Ομοσπονδίας την τελευταία περίοδο (όπως η αλλαγή στη σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής) είναι για ισχυροποίηση της θέσης των νυν κορυφαίων διοικητικών της στελεχών, ενόψει εκλογών... «Ο Κουτσοκούμνης και οι υποστηρικτές του, αξιοποιούν την ισχύ τους για να δείξουν ότι είναι οι πιο ικανοί για να συνεχίσουν να έχουν στα χέρια τους τις τύχες του Κυπριακού Ποδοσφαίρου», είναι μια από τις κουβέντες που ακούγονται (με διάφορες παραλλαγές) συχνά...

Υπάρχουν προοπτικές
Το μόνο βέβαιο είναι πως, αν ο Λευκαρίτης πάρει την απόφαση να κατέλθει ως υποψήφιος, υπάρχουν προοπτικές για να βιώσουμε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκλογική μάχη. Και εξηγούμαστε:

1) Ο Ντίνος Λευκαρίτης έχει καλό όνομα στο χώρο. Πρωτοστάτησε για την ίδρυση του ενοποιημένου σωματείου της Λάρνακας, ΑΕΚ, ενώ για χρόνια στάθηκε στο πλευρό του, στηρίζοντάς το, χωρίς να επιδιώκει ανταλλάγματα ή να επιζητά προβολή. Δείχνει άνθρωπος που δεν ανεβάζει τους τόνους με ευκολία, συνετός, ενώ το όνομά του δεν συνδέθηκε ιδιαίτερα με «σκοτεινές» παρασκηνιακές κινήσεις.2) Από την άλλη, έχουμε τον Κώστα Κουτσοκούμνη, που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλο τα κατατόπια. Αν και έχει μεγάλη φθορά λόγω της μακροχόνιας θητείας του στην προεδρία της ΚΟΠ (έχει γίνει κατεστημένο), έχει απίστευτες εμπειρίες και γνώσεις, που τον κάνουν να φαίνεται ως άνθρωπος ο οποίος μπορεί να χειριστεί δύσκολες καταστάσεις για το ποδόσφαιρό μας. Είναι, επίσης, καλός επικοινωνιακά και δεν πανικοβάλλεται, ούτε «εκρήγνυται» εύκολα, όταν τα πράματα πάνε στραβά.

«Κλειδί» η στάση του Μάριου Λευκαρίτη
Κατά πολλούς, αν βιώσουμε εκλογική κόντρα, θα είναι «κλειδί» η στάση που θα τηρήσει ο Μάριος Λευκαρίτης. Μ’ αυτή τη θέση συνηγορεί και η λογική.Ο ισχυρότερος παράγοντας στην ποδοσφαιρική ιστορία της Κύπρου, έχει απίστευτη ισχύ στα υψηλά δώματα της ΦΙΦΑ. Είναι επίτιμος πρόεδρος της ΚΟΠ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και αντιπρόεδρος της ΟΥΕΦΑ. Έχει, όμως και μια άλλη... ιδιότητα. Ποια; Ο Ντίνος Λευκαρίτης, είναι ξάδερφος και στενός συνεργάτης του. Κι εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα...
Είναι όσο καλές φαίνονται οι σχέσεις του Μάριου Λευκαρίτη με τον Κουτσοκούμνη; Θα μετρήσουν οι συγγενικοί του δεσμοί με τον Ντίνο; Όλα αυτά, για την ώρα, είναι υποθετικά ερωτήματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου