OLYMPIAKOS

OLYMPIAKOS
Ιδρυθηκε το 1931, Πρωταθλητης 1967, 1969, 1971 ,Κυπελλουχος 1977

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Οδός του ύψους και του βάθους

Αν λέγαμε ότι ο Νίκος Παπαδόπουλος έχει σοβαρούς λόγους να προβληματίζεται μετά το 1-4 με το οποίο έχασε ο Ολυμπιακός από τον ΑΠΟΕΛ, θα μας ζητούσατε να σας δείξουμε την… ταχινόπιτα που ανακαλύψαμε! Παρακολουθώντας την κυριακάτικη αναμέτρηση, επισημάναμε ορισμένα σημεία που χρήζουν αναφοράς, λαμβάνοντας υπόψη και τα δύο ματς που προηγήθηκαν.Πρώτον, οι «μαυροπράσινοι» στέκονταν καλά μέχρι το 64ο λεπτό, όταν δέχτηκαν το δεύτερο γκολ, ενώ μετά την αποβολή του Ντε Πίνα (68') ήρθε η κατάρρευση. Ασχέτως του ότι μείωσαν προσωρινά σε 1-3 με τον Σωτηρίου (71), ήταν προφανές ότι είχε χαθεί η πίστη για ανατροπή των εις βάρος τους δεδομένων.

Δεύτερον, σε συνάρτηση με το πρώτο, χρειάζεται μεγαλύτερο θράσος και τσαμπουκάς, ακόμα και όταν τα πράγματα «στραβώνουν» απέναντι σε αντίπαλους της περιωπής του ΑΠΟΕΛ.

Τρίτον, και αυτό αφορά στα τρία πρώτα ματς του πρωταθλήματος Marfin Laiki, θα πρέπει να εκλείψουν τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση. Με την Αναγέννηση (0-0) η εικόνα ήταν από μέτρια έως κακή, με την ΑΕΚ (1-1) ήταν καλή, ενώ με τους «γαλαζοκίτρινους» ήταν… διπρόσωπη. Άρα υπάρχει θέμα σταθερότητας και διάρκειας.

Τέταρτον, επίσης αναφορικά με την εικόνα των τριών πρώτων επίσημων 90λεπτων της ομάδας, υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι σκιές του εαυτού τους. Για παράδειγμα, οι Τσίντι και Κενμόγκνε. Οι δύο επιθετικοί έδωσαν 19 γκολ στο περασμένο πρωτάθλημα, με τον πρώτο να πανηγυρίζει οκτώ φορές και τον δεύτερο έντεκα. Αξίζει να σημειωθεί, όμως, ότι άργησαν να πάρουν μπρος. Ο Νιγηριανός πέτυχε το πρώτο του γκολ στην 8η αγωνιστική, ενώ ο Καμερουνέζος σκόραρε τα οκτώ από τα έντεκα γκολ κατά τον δεύτερο γύρο. Θα βοηθήσει, όμως, αν δεν αργήσουν τόσο πολύ να προσφέρουν, όπως συνέβη στην περασμένη σεζόν.

Γιατί τα λέμε αυτά; Αν νομίζει κανείς ότι η σειρά των δύσκολων αγώνων του Ολυμπιακού τελειώνει τη Δευτέρα απέναντι στον διπλά πληγωμένο Απόλλωνα (Αναγέννηση 1-4, ΑΕΚ 0-3), ας ρίξει μια ματιά στο πρόγραμμα των επόμενων τεσσάρων αγωνιστικών: Άχνα (Δασάκι), Νέα Σαλαμίνα (ΓΣΠ), Παραλίμνι («Τάσος Μάρκου») και Ομόνοια (γηπεδούχος ο Ολυμπιακός) κατά σειρά. http://www.sentragoal.com.cy/article.asp?catid=19182&subid=2&pubid=128786024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου