OLYMPIAKOS

OLYMPIAKOS
Ιδρυθηκε το 1931, Πρωταθλητης 1967, 1969, 1971 ,Κυπελλουχος 1977

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

«ΣΕΦΤΕ» ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΜΕ... ΔΙΠΛΟ

Την πρώτη του νίκη πανηγυρίζει από το βράδυ της Δευτέρας (03/10) ο Ολυμπιακός, που χάρις στο γκολ του Τσιντί στο 56’ επικράτησε με 1-0 του Εθνικού Άχνας, μέσα στο «Δασάκι». Μοιρασμένο το πρώτο μέρος, με τον Ολυμπιακό να ξεκινά πιο επιθετικά στην επανάληψη και να πετυχαίνει νωρίς το γκολ με τον Τσιντί. Πίεσε ο Εθνικός, όμως δεν μπόρεσε για κάτι ουσιαστικό και παρέμεινε χωρίς νίκη με την συμπλήρωση και της 5ης αγωνιστικής.

Φουλ επίθεση από Τόζα

Με ένα άκρως επιθετικό 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Τόζα Σάπουριτς. Συγκεκριμένα ο Νουρεντινόσκι βρέθηκε κάτω απ’ τα γκολπόστ, δεξί μπακ ο Μαχράντζε, αριστερό μπακ ο Μιλουτίνοβιτς και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Βούκσεβιτς και Σίμοφ. Αμυντικά χαφ οι Πιντσέλι και Κάσιο, δεξί χαφ-εξτρέμ ο Κεμπάντζε, αριστερό ο Μπαμπιτς, στην κορυφή της επίθεσης ο Παβίσεβιτς με τον Βέντερ να κινείται λίγο πιο πίσω του.

Με αλλαγές στα άκρα ο Παπαδόπουλος

Με 4-4-2 και αλλαγμένες τις πτέρυγες, παρέταξε την ομάδα του ο τεχνικός του Ολυμπιακού Νίκος Παπαδόπουλος. Κάρλος Αντρέ και Καϊάδο πήραν τις θέσεις των Ντουάρτε και Κενμόγκνε. Ο Παβλόφς ήταν στον άσο, δεξιά στην άμυνα ο Παουλίνιο, αριστερά ο Αουρέλιο και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μπάιτς και Άμο. Στο κέντρο, αμυντικά χαφ οι Σόουζα και Μέρσιο, δεξιά ο Αντρέ και αριστερά ο Καϊάδο ενώ επιθετικό δίδυμοι οι Μιροσάβλιεβιτς και Τσιντί.

Α’ Μέρος

Παιχνίδι κέντρου στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να δείχνουν διάθεση για να επιτεθούν και να πετύχουν την πρώτη τους νίκη, όμως παράλληλα να προσέχουν τα μετόπισθεν τους αφού η ήττα ήταν… απαγορευτική. Με λιγοστές φάσεις το πρώτο μισάωρο, με τον Ολυμπιακό να έχει ένα καλό σουτ στο 12’ με τον Σόουζα και τον Νουρεντινόσκι να πέφτει και να μπλοκάρει και τον Εθνικό να απαντά στις ευκαιρίες τρία λεπτά αργότερα, με τον Παβίσεβιτς να γίνεται αποδέκτης της μπάλας από τον Μπάμπιτς και να κάνει το σουτ, με τον Παβλόφς να λέει όχι. Από το μισάωρο και μετά ο ρυθμός ανέβηκε και οι δύο ομάδες πλησίασαν στο γκολ. Αρχικά ο Εθνικός στο 30’ μετά από ατομική προσπάθεια αι γύρισμα του Κεμπάντζε, ο Μπάμπιτς από ευνοϊκή θέση έστειλε την μπάλα λίγο έξω και στην συνέχεια ο Ολυμπιακός μέσα σε ένα δίλεπτο (31’-32’) απείλησε με τον Σόουζα, με το πρώτο σουτ να διώχνεται εντυπωσιακά από τον Νουρεντινόσκι και το δεύτερο να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Η τελευταία καλή φάση στο πρώτο μέρος ήταν και η καλύτερη και ανήκε στους φιλοξενούμενους. Ο Παουλίνιο έφυγε από δεξιά στην πλάτη της άμυνας και δέχθηκε την ασίστ από τον Σόουζα, πρόλαβε την έξοδο του Νουρεντινόσκι όμως ο Βούκσεβιτς έδιωξε προ της γραμμής.

Β’ Μέρος

Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος, έτσι άρχισε και το δεύτερο ο Ολυμπιακός, έχοντας δηλαδή την κατοχή της μπάλα και ασκώντας πίεση για γκολ. Και το κατάφερε στο 56’, όταν ο Αουρέλιο έκανε ωραία κούρσα και μπαλιά στην περιοχή από αριστερά, ο Τσιντί επωφελήθηκε τις κόντρες και από κοντά νίκησε τον Νουρεντινόσκι... ανοίγοντας το σκορ. Μετά το γκολ όπως ήταν λογικό ο Εθνικός προσπάθησε να απαντήσει και ο Τόζα φρέσκαρε την μεσοεπιθετική του γραμμή με Ηλία και Κουριέρ. Πρώτη καλή φάση μετά το γκολ του Τσιντί ήταν ένα δυνατό σουτ του Μαχράντζε στο 69’, το οποίο εξουδετέρωσε ο Παβλόφς. Η μεγαλύτερη ευκαιρία από πλευράς γηπεδούχων ήρθε στο 77’ με τον Μπάμπιτς. Ο Κεμπάντζε έκανε μια από τις γνωστές του επελάσεις και γύρισε την μπάλα εντός περιοχής, ο Μπάμπιτς που ήταν ο τελικός αποδέκτης έκανε το σουτ στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα έξω. Και αφού ο Εθνικός δεν μπορούσε, το τελικό σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης Σάββα Ζαφείρη βρήκε τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Νουρεντινόσκι, Μαχράντζε, Μιλουτίνοβιτς, Βούκσεβιτς, Σίμοφ, Κίσι, Πιντσέλι, Μπάμπιτς (78'Πούριε), Κεμπάντζε, Βέντερ (58’Ηλία), Παβίσεβιτς (68’Κουριέρ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Παβλόφς, Παουλίνιο, Αουρέλιο, Μπάιτς, Άμο, Μέρσιο, Σόουζα, Τσιντί (74’Σωτηρίου), Αντρέ (67’Κενμόγκνε), Καϊάδο, Μιροσάβλιεβιτς.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σίμοφ, Πιντσέλι, Κίσι, Βούκσεβιτς, Μιλουτίνοβιτς – Μέρσιο.

Author: Παπαδημητρίου Σταύρος http://kerkida.net/index.php?pageaction=ker&modid=1&artid=24214

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου