OLYMPIAKOS

OLYMPIAKOS
Ιδρυθηκε το 1931, Πρωταθλητης 1967, 1969, 1971 ,Κυπελλουχος 1977

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Αθλητικό Χρονογράφημα : "Ο Παμπόνηρος"

O Ολυμπιακός απέστειλε το παρακάτω "αθλητικό χρονογράφημα", σύμφωνα με τα όσα τους έγραψε ο "΄φιλαθλος κόσμος του σωματείου" και το αναδημοσιεύουμε Αθλητικό Χρονογράφημα
Ο ... ΠΑΜΠΟΝΗΡΟΣ!
Ετυμολογικά, η λέξη παμπόνηρος μπορεί να παραπέμπει και στη σύνθεση των λέξεων «Παμπάς» (από το γνωστό παραμύθι «Ο Αλή Παμπάς και οι σαράντα κλέφτες») και «Πονηρός». Αναφέρεται δε συνήθως, στα πρόσωπα εκείνα, τα οποία έχουν ως λάβαρο και σημαία της ζωής τους, την παμπάλαια Κυπριακή παροιμία: «Απόν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του».

Οι παμπόνηροι, δεν είναι σπάνια όντα και ούτε ζουν στα μακρινά «πάμπας» της Νοτίου Αμερικής ή σε άλλες μεμονωμένες περιοχές. Αντίθετα, είναι κοινοί άνθρωποι που βρίσκονται ανάμεσα μας και τους οποίους συναντούμε συχνά στις καθημερινές μας δραστηριότητες.

Ο κάθε λογής παμπόνηρος, στην άοκνη προσπάθεια του να καταστεί πάμπλουτος τείνει να αθετεί τις επί λόγω τιμής υποσχέσεις του και δεν σέβεται ούτε την ίδια του την υπογραφή. Ενίοτε δε, συνηθίζει ακόμα και να ψευδορκεί (κλαψουρίζοντας παράλληλα σαν μωρό παιδί που φορά πάμπερς) ενώπιον εκείνων από τους οποίους ευεργετήθηκε στο παρελθόν και ούτως ώστε να τους πείσει (δήθεν) περί των καλών του προθέσεων.

Στην ιδιάζουσα περίπτωση του παμπόνηρου, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά και το ίδιο πράττουν, η λογική, η αξιοπρέπεια, αλλά και η ίδια του η οικογένεια. Αντίθετα, η ματαιοδοξία, η εγωπάθεια και ο ναρκισσισμός, επιχαίρουν και χειροκροτούν. Αυτό όμως, δεν διαρκεί για πολύ και αφού πάμπολλες είναι οι περιπτώσεις των παμπόνηρων εκείνων, που τελικά περιέπεσαν στη δίνη του αυτοεξευτελισμού και της κοινωνικής απαξίωσης.

Παραδίδουμε λοιπόν τον κάθε ... παμπόνηρο στην κρίση του φίλαθλου (και όχι μόνον) κοινού και τον εγκαταλείπουμε εκεί όπου του αξίζει. Δηλαδή, στο........... παμπόνειδος!

Υπογράφει:
Ο ΠΑΜΠΤΩΧΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου