OLYMPIAKOS

OLYMPIAKOS
Ιδρυθηκε το 1931, Πρωταθλητης 1967, 1969, 1971 ,Κυπελλουχος 1977

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Περιμένοντας τα «κανόνια»

Σωστά λέγεται ότι τα φιλικά γίνονται για τους προπονητές και ότι τα αποτελέσματά τους έχουν λίγη σημασία. Ωστόσο, μέσω αυτών μπορούν να προκύψουν κάποια μικρά, έστω, συμπεράσματα και για κάποιους που δεν παρακολούθησαν ποτέ σεμινάριο προπονητικής. Με απλή μαθηματική λογική. Ο Ολυμπιακός μετρά μέχρι σήμερα τέσσερα ματς προετοιμασίας. Δύο στην Ελλάδα και δύο στην Κύπρο. Μέτρησε τρεις ήττες και μία ισοπαλία (Α.Ο Ποντίων 0-1, Πιερικός 0-1, Ξάνθη 1-1, Αλκή 0-1). Δέχτηκε ένα γκολ ανά παιχνίδι, ενώ σκόραρε μόλις μία φορά, με τον κεντρικό αμυντικό Πάουλο Ντε Πίνα.Γίνεται κατανοητό ότι η μεγάλη δύναμη της ομάδας στην περασμένη σεζόν, η επίθεση, ακόμη δεν πήρε μπρος. Αυτό έχει την εξήγησή του. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η απουσία του μεγάλου «κανονιού», Ζοάο Πάολο (16 γκολ), ο οποίος έφυγε για άλλες πολιτείες. Ο Νέναντ Μιροσάβλιεβιτς, ο οποίος ήρθε για να τον αντικαταστήσει, έχει ακόμη δρόμο μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Ένα άλλος πρωταγωνιστής του περασμένου πρωταθλήματος, αναφορικά με το σκοράρισμα, ταλαιπωρείται εδώ και μία εβδομάδα από ενοχλήσεις στο γόνατο. Ο λόγος για τον Εμάνουελ Κενμόγκνε (δεν αγωνίστηκε κόντρα στην Αλκή). Μοναδικός από τους επιθετικούς που δεν αντιμετώπισε οποιοδήποτε πρόβλημα είναι ο Τσίντι. Να μη ξεχνάμε, όμως, ότι ο Νίκος Παπαδόπουλος περιμένει πολλά και από τον Πιέρο Σωτηρίου.

Βεβαίως, δεν πρέπει να διαφεύγει κανενός ότι στα φιλικά δοκιμάζονται διάφορα σχήματα και ότι παίρνουν χρόνο συμμετοχής, ποδοσφαιριστές που στις επίσημες υποχρεώσεις θα έχουν λιγότερα αγωνιστικά λεπτά. Επομένως και οι βασικοί έχουν μικρότερη συμμετοχή, απ' ό,τι στις επίσημες υποχρεώσεις. Άλλωστε, ασφαλή συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν στις επίσημες υποχρεώσεις. Μία εβδομάδα πριν από την πρεμιέρα (Αναγέννηση, ΓΣΠ), λογικά, στο φιλικό με τη Δόξα στο Μακάρειο θα γίνει η «πρόβα τζενεράλε». Ίσως εκεί να μπορούμε να αποκτήσουμε καλύτερη άποψη για τις δυνατότητες του νέου Ολυμπιακού.http://www.sentragoal.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου