OLYMPIAKOS

OLYMPIAKOS
Ιδρυθηκε το 1931, Πρωταθλητης 1967, 1969, 1971 ,Κυπελλουχος 1977

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ανεπιθύμητος συμβιβασμός στο ΓΣΠ

Ολυμπιακός και Απόλλωνας έμειναν στο 0-0 στο ΓΣΠ, ένα αποτέλεσμα που δεν αφήνει ικανοποιημένη καμία από τις δύο ομάδες που είχαν ως μοναδικό στόχο τη νίκη για να ανασάνουν βαθμολογικά, αν και με την τακτική που ακολούθησε η Λεμεσιανή ομάδα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έδειχνε ότι και ο ένας βαθμός δεν θα την άφηνε δυσαρεστημένη...

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και τη μερίδα του λέοντος στις ευκαιρίες, κόντρα σε έναν... «άτολμο» και «άνευρο» Απόλλωνα που ανέβασε στροφές στο τελευταίο τέταρτο και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να φύγει έστω και την... υστάτη με το διπλό από τη Λευκωσία, προκειμένου να κάνει μία νέα αρχή στο φετινό πρωτάθλημα, όπου ξεκίνησε μουδιασμένα και συνεχίζει να κινείται στη μετριότητα, απογοητεύοντας τους οπαδούς του.

Μετά το τέλος του αγώνα, υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες από τους οπαδούς του Απόλλωνα για το νέο αρνητικό αποτέλεσμα της ομάδας τους, η οποία συμπλήρωσε τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη και παραμένει χαμηλά στη βαθμολογία με μόλις τέσσερις βαθμούς, ενώ ο Ολυμπιακός έφτασε στους τρεις βαθμούς και συνεχίζει να ψάχνει την πρώτη του νίκη στον φετινό "μαραθώνιο". Βέβαια, πρέπει να επισημάνουμε ότι είμαστε μόλις στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος και υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος...

Ανούσια υπεροχή Ολυμπιακού
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε στη μετριότητα, με τον Ολυμπιακό να έχει περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή του, όμως η υπεροχή του ήταν ανούσια, αφού υπήρχε πρόβλημα στην τελική πάσα και δεν μπορούσε να απειλήσει σοβαρά την εστία του Σβαλόφσκι, παρά το γεγονός ότι είχε ορισμένες καλές προϋποθέσεις για την δημιουργία ευκαιριών.

Στην αντίπερα όχθη, ο Απόλλωνας παρατάχθηκε με... αμυντικούς προσανατολισμούς στο ματς, θέλοντας πρωτίστως να διαφυλάξει τα νώτα του και μετά να κυνηγήσει το γκολ και ουσιαστικά, δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ, πέρα από 1-2 περιπτώσεις.

Ρεσιτάλ αστοχίας των γηπεδούχων, ανέβηκε ο Απόλλωνας μετά το 75΄
Στην επανάληψη, η εικόνα του αγώνα άλλαξε προς το καλύτερο, με τον Απόλλωνα να πλησιάζει στο γκολ στο 48΄ για πρώτη(!) φορά στο παιχνίδι, όταν το δυνατό σουτ που επιχείρησε ο Νούνιες πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Παβλόφ.

Οι γηπεδούχοι δεν έμειναν με «σταυρωμένα τα χέρια» και απάντησαν άμεσα στους «κυανόλευκους», χάνοντας τρεις κλασικές ευκαιρίες στο καλύτερο τους διάστημα στο ματς, από το 50΄ μέχρι το 60΄! Η πρώτη «μαυροπράσινη» απειλή καταγράφηκε στο 53΄, όταν ο Κενμόγκνε αστόχησε από πλεονεκτική θέση και η δεύτερη στο 55΄, όταν ο Μέρσιο δεν μπόρεσε από κοντά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Σβαλόφσκι.

Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών έκλεισε στο 60΄, όταν ο Τσιντί από θέση βολής μετά από σέντρα του Έλντερ, δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά και το 1-0 δεν έγινε ποτέ... Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον έλεγχο του ρυθμού και να ψάχνει με περισσότερες απαιτήσεις το γκολ, κόντρα σε έναν «άτολμο» Απόλλωνα που είχε το μυαλό του στο πως θα διατηρήσει το μηδέν παθητικό.

Στο 75΄, οι γηπεδούχοι έφτασαν μία ακόμα φορά μία ανάσα από το γκολ, όταν ο Νεβά πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Τσιντί προτού κάνει το σουτ από θέση βολής και στην εξέλιξη της φάσης, η κεφαλιά του Μιροσάβλιεβιτς κατέληξε άουτ.

Η φάση αυτή αφύπνισε τους παίκτες του Απόλλωνα, οι οποίοι ανέβασαν στροφές στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, έγιναν πιο επιθετικοί και είχαν τις ευκαιρίες για να πετύχουν ένα γκολ και να «αποδράσουν» από το ΓΣΠ με το «τρίποντο».

Μετά από.... 29 λεπτά και συγκεκριμένα στο 77΄, η Λεμεσιανή ομάδα έκανε ξανά αισθητή την παρουσία της στα καρέ των γηπεδούχων, όταν η κεφαλιά του Ερίθε κατέληξε άουτ, ενώ στο 83΄, ζήτησε πέναλτι σε μία φάση όπου η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Σωτηρίου, αλλά ο διαιτητής το θεώρησε ακούσιο και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η τελευταία ευκαιρία στο ματς ήταν και πάλι για λογαριασμό του Απόλλωνα, όταν στο 89΄ ο Παβλόφ απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ την κεφαλιά του Χαμντανί και η λήξη του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες να μένουν στο "άγονο" 0-0 και να μοιράζονται από έναν βαθμό.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μέρσιο, Ντουάρτε – Θεοφίλου, Οσενί, Ματούσοβιτς, Λόπεζ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παπαδόπουλος): Παβλόφ, Μπάιτς, Ντουάρτε, Άμο, Παουλίνιο, Μέρσιο, Αουρέλιο (67΄ Σωτηρίου), Έλντερ, Κενμόγκνε (59΄ Αντρέ), Μιροσάβλιεβιτς, Τσιντί (87΄ Κόιτα).

ΑΠΟΛΛΩΝ (Νικόλ): Σβαλόφσκι, Θεοφίλου (68΄ Κόλαρ), Λόπεζ, Μερκής, Σίκιμιτς, Οσενί, Χαμντανί, Νεβά, Ματούσοβιτς (75΄ Ερίσε), Νούνιες, Ζοάο Πάολο (85΄ Κιρόφσκι).

* «Κόπηκαν» 1,220 εισιτήρια.** Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Χρήστος Ηλία και βοηθοί του οι Δώρος Τούρος και Νίκος Καλησπέρας.

Επιμέλεια: Γιάννης Ιωάννου http://www.protathlima.com/content/league/story.jsp?league_id=1&id=80528

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου