OLYMPIAKOS

OLYMPIAKOS
Ιδρυθηκε το 1931, Πρωταθλητης 1967, 1969, 1971 ,Κυπελλουχος 1977

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΑΡΚΕΨΑΝ ΤΕΣ ΠΕΛΛΑΡΕΣ ΟΙ ΛΕΜΕΣΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΤΩΡΑ,ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΤΕ

Η προοπτική... Πόρτο
Η πρόσληψη του Πάμπου Χριστοδούλου στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ έχει προκαλέσει πέραν των γνωστών αναταραχών που όλοι βιώνουμε, αρκετές συζητήσεις για το ποδόσφαιρο.

Ο τίτλος μας ασφαλώς φαντάζει απομακρυσμένος από την πραγματικότητα, αφού η αρμάδα του Άντρες Βίγιας Μπόας είναι... αλλού φέτος, όμως από μια άποψη σχετίζονται. Ο Χριστοδούλου στο δείγμα τριών χρόνων στη Δόξα και ενός στον Ολυμπιακό, έχει φτιάξει ομάδες που βασίζονται στο σκάουτινγκ σε συγκεκριμένες αγορές και οικονομικά δεδομένα.

Η διαφορά που προκύπτει στην ΑΕΛ, είναι η δυνατότητα να «παίξεις» με άλλα νούμερα πολλαπλασιάζοντας τις δυνατότητες προώθησης παικτών σε απόλυτους αριθμούς. Όλοι θα ξέρετε πως οι παίκτες που έφερε στην Κύπρο έχουν οι πλείστοι κάνει καριέρα στο νησί, είτε μετά την απόκτηση τους από άλλες ομάδες είτε όσοι δεν εντυπωσίασαν στην δεύτερη κατηγορία. Η ΑΕΛ όμως έχει οικονομικά δεδομένα που επιτρέπουν να στοχεύσεις ψηλά, με το όνομα του Μαδρίτ που παίζει στην Μπράγκα να αποδεικνύει το γεγονός.

Οι «Δράκοι» του Οπόρτο έχουν δημιουργήσει τμήμα σκάουτινγκ στη Λατινική Αμερική που διοχετεύει στην Ευρώπη την καλύτερη πραμάτια του. Οι διευκολύνσεις που υπάρχουν σε γλώσσα και νοοτροπία επιτρέπουν την προσαρμογή στις Ευρωπαϊκές συνθήκες και η συμμετοχή στο τσάμπιονς λιγκ την αναγκαία αντίληψη της διαφοράς στον τρόπο που παίζεται το σπορ. Ήδη οι φετινές εμφανίσεις της ομάδας έκαναν τα βαριά χαρτιά, (Φαλκάο, Μπελούτσι, Ούλκ) να δέχονται προτάσεις από κορυφαία κλαμπ.

Σε μικρογραφία αυτό είναι εφικτό να γίνει στην ΑΕΛ, φτάνει βέβαια να στηριχτεί το όλο πλάνο ανεξάρτητα από το πόσο θα αποδώσει στο γήπεδο στο ξεκίνημα. Το μέγεθος των «γαλαζοκίτρινων» επιτρέπει να γίνεται παιχνίδι με παίκτες τους και για το εξωτερικό, αυξάνοντας τα προσδοκώμενα έσοδα από τυχόν πωλήσεις. Αν μπορέσουν να αναδεικνύουν 2-3 παίκτες το χρόνο και να τους δίνουν σε πολλαπλάσια τιμή από αυτή που τους απέκτησαν το πλάνο μπορεί να λειτουργήσει.

Προσωπικά μοναδική μου αμφιβολία είναι κατά πόσο το πλάνο αυτό μπορεί να φέρει τους πολυπόθητους τίτλους που είναι το μόνο πράγμα που ενδιαφέρει τον κόσμο. Αλλά αυτό μόνο στην πράξη μπορεί να διαπιστωθεί. Το μόνο βέβαιο είναι πως η 8η θέση είναι αιτία αποθέωσης για τη Δόξα και τον Ολυμπιακό, αλλά αιτία βαριών κριτικών για την ΑΕΛ. 

Επιμέλεια: Δημήτρης Χριστοφόρου http://www.24sports.com.cy/

1 σχόλιο:

  1. Kala stin AEL posa ekatomiria euro einai to xreos tous?

    Poso perissotero budget tha exei na diathesei se sxesi me ton olympiako?

    ΑπάντησηΔιαγραφή